Asien,  Resor & Platser

EN MÅNAD MED LIVET I EN RYGGSÄCK

Den 13 december åker vi. Fick jag bestämma själv skulle jag börja packa redan nu! Pass, mobil, pengar, resten löser sig, eller hur? Vi flyger ifrån Stockholm, Arlanda och mellanlandar i Ryssland, Moskva. Kanske hinner vi skåla med varsin drink innan vi bordar planet till Thailand, Bangkok.
Bangkok, staden som aldrig sover. Det konstanta myllret av människor och röster. Färgglada gatustånd med handmålade tavlor, plåttak som hotar att lossna i vinden, levande bakgator och oändligt med taxibilar.

Därefter ska vi leta på en buss som tar oss ned för Thailands östkust till staden Cha-Am. Där ska vi tillbringa några dagar hemma hos min pappa i hans fina hus och bara njuta av tillvaron.  Det känns lite som ett eget hem där. Väldigt få turister, öde vita sandstränder, enorma fladdermusgrottor och ett naturreservat med en fantastisk flod att glida med i.

Runt den 17e packar vi våra ryggsäckar igen och hoppar på en buss som tar oss ännu längre ner längs östkusten. Nästa stopp blir ön Koh Tao där vi planerar att stanna ända fram till jul.
Det här är en plats jag hört mycket gott om. Det ska tydligen vara en dykares paradis och vi planerar att spendera väldigt mycket tid i havet. Drömmen är att få simma med haj. Tror ni vi ser några?

Julen firar vi tillbaka i Cha-am. Vad är väl inte ett svenskt julbord mitt ibland alla palmer och strålande solsken?
Efter jul är resan ett blankt papper som ska fyllas med äventyr och upplevelser. Vi har pratat om Bali eller fortsatt backpacking i Thailand. Några förslag?

Fram emot resans slut, runt den 9e januari är vi åter i Bangkok och flyger till Kambodja, Siem Riep. Där ska vi besöka ett av världens arv, Angkor Wat. Det blir en dröm som går i uppfyllelse!
Det säges att det tog 37 år att bygga staden med hjälp av 6000 elefanter och 300.000 människor. Allt byggdes för hand.

Tänk att få spendera en hel månad med hela livet i en ryggsäck. Vi bär det vi behöver, njuter, solar, simmar och reser. Jag längtar! Jag vill åka nu….

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *