Hälsa & Välmående

VÅGA BRYTA MÖNSTER OCH FÖLJA DINA DRÖMMAR

I SAMARBETE MED JORUN MODÉN – FÖRFATTARKURS.SE

Varje dag passerar minuter och timmar. Livet rullar på.
Man arbetar, lagar mat, tar hand om hem och sina “måsten”.
Kanske hinner man med att klämma in en kort fika med en vän vid något tillfälle om man har tur. Saker händer och livet rullar på. Stora händelser och små. Man hanterar det varpå livet serverar det. Någon gång ibland stannar man upp och tänker “Tänk om jag ändå kunde… Resa? Jobba med något annat? Följa min dröm?” sedan fortsätter man att rulla på i samma mönster som innan. Utan att styra sin egen båt. 

Ända sedan jag var barn och kunde hålla i en penna har jag önskat att bli författare en dag. Jag ville jaga mina drömmar men som för många andra så rullar livet på. Ibland styr man själv, ibland inte. 

För några år sedan fann jag mig själv vid ett vägval. Ro själv eller segla med. Jag valde då att börja ro själv, släppa allt dåvarande och försöka börja om. Skriva mina egna sidor av boken jag alltid drömt om. 
För mig började det med en enkel sökning på Google. “Författare”.
Där fann jag ett verktyg för att en dag kanske nå en av mina drömmar. Författarkurs.se.

Jorun Modén – författare och grundare av författarkurs.se (BESÖK) har skapat en fantastisk plattform där hon delar med sig av skrivandets alla konster och knep. Vare sig man har tidigare kunskaper eller inte. Man får en egen skrivarlya för att posta sitt material, kurskamrater att dela feedback med och ovärderliga råd från Jorun för att kunna nå sina mål. 
Jag har deltagit i två av Jorun kurser. ”Författarkurs del 1” och ”Skriv som en journalist”. Det har gett mig verktyg för att bygga vidare på det jag vill skriva om. Vare sig det är personliga blogginlägg, tidningsartiklar, noveller eller manus. 
Just nu är Jorun Modén aktuell med två antologi utvalda noveller och boken
Embla – om du ändå levde nu. (KÖP HÄR) En bok om dåtid som möter nutid, att våga göra det man vill oavsett vad andra tycker och om omöjlig kärlek. Hon startar också upp en ny omgång av “Författarkurs del 1” Under kommande vecka. En varm rekommendation om du vill lära dig mer om skrivandets konst. 

Oavsett vad dina mål och drömmar må vara. Gör det bara. Även om livet bara tycks rulla på. Pausa och bryt, börja om, om du måste. Istället för att läsa om livet, skriv det. Skriv om dina resor, omöjliga önskningar eller mål utom räckhåll. Skriv själv och gör det nu.
Livet är för skört för att låta det passera utan att själv vara den som styr. 

”Lycka är inte en destination utan ett sätt att leva”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *